Är verkligen e cigarett farligt och bör man till fullo undvika den här typen av rökning?

Vissa intresseorganisationer vill få oss att anta att el-cigaretten är lika riskabel som vanliga cigg men så är inte fallet. Det finns emellertid vissa ämnen i el cigg som är mindre hälsosamma, men dessa kan ändå inte jämföras med vanliga cigaretter. Man kan dessutom ifrågasätta korrelationen mellan formaldehyd och e-cigaretter.

Men när man frågar sig frågan, är e cigg farligt? Mycket av de hälsorisker som har med cigaretterna att göra kan inte kopplas till innehållet. En sak är att man kanske börjar med de elektroniska ciggen för att sedan fortsätta med vanliga rökdon, och om det blir så kan man tala om en fara med elciggen. Detta är dock inget som är vetenskapligt belagt utan snarare en teori.

el

Är e cigarett farligt på så vis att man kan bli sjuk av cigaretterna?

Det är inte konstigt om man undrar om el-cigg är farliga då de innehåller det cancerframkallande ämnet formaldehyd. Svaret är att det ännu inte finns tillräckligt med bevis för att så skulle vara fallet. Trots detta är det många så kallade intresseorganisationer som vill övertyga oss om motsatsen.

Ta reda på fakta innan du börjar använda el cigg. Fråga dig vad undersökningarna verkligen visar innan du litar på dem. Det är också viktigt att komma ihåg att vissa el-cigaretter innehåller nikotin medan andra inte gör det. Det är ju skillnad på om man använder nikotin och inte.

I USA har studier visat att unga som ångar minskar tobakskonsumtionen. Här kan vi alltså se att det visst verkar som att eciggen leder till minskad rökning. Med en e-cigg får du inte ens i dig en bråkdel av de skadliga ämnena som en vanlig cigarett ger.

El cigg eller tobak det är frågan

Röker du inomhus eller utomhus? Det spelar ingen roll e cigg är Med e-cigg slipper du de tunga gifterna och du stör ingen annan med din rökning. Valet tycks därmed vara givet.

E-cigg is the way to go. Sedan så är det förstås alltid trevligt att man inte behöver betala lika mycket för elciggen som man måste för tobaksvarianten. Det kan inte bli bättre, de är billiga i drift och du får bättre hälsa.