Är det rätt att använda handsprit för att inte drabbas av pandemi?

Virus är många till antalet. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. På så vis är det lättare att döda. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

smittstopp

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Håll alltid en god handhygien. Om du vidtar rätt åtgärder kan du eventuellt undvika att bli sjuk.

Är handsprit bättre än tvål?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

Man säger ju att handtvätt är bättre än handsprit. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Handsprit och handtvätt har ungefär samma verkan mot coronaviruset. Men det finns kritik mot handspriten och det är många som menar att du bör använda en annan typ av handdesinfektion och ytdesinfektion om du vill få riktigt god effekt.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Då kan det hända att du inte för önskad effekt.

Kanske kan en antibakteriell tvål vara bättre. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

använd

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? smitta Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Det är inget vidare. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Du kan välja sprayer också.

Då vet du när du ska börja med handdesinfektion!

Vänta inte tills du har influensa. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Du kan även använda alkoholfri handdesinfektion, det är bättre än handsprit. Utöver en bra antiseptisk tvål som du använder regelbundet kan du använda en bakteriedödande spray som ger dig ett skydd mot pandemi såväl som andra typer av bakterier och virus.

Det är möjligt att desinficera på ett skonsamt men effektivt sätt

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Då kan du få sår på huden. Det kan göra väldigt ont.

Virus har lättare att ta sig in via öppna sår. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Det torkar inte ut huden.