Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Men du kan göra mycket redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

En pandemi kräver extra god handhygien

Handkontakt är en orsak till att sjukdomar sprids. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

Använd inte vilken tvål som helst under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Då kan bakterierna slå till. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus sprids väldigt lätt. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Var noga med vad du beställer hem. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Gör matinköp mer sällan!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Du kan använda handskar när du handlar.

Du kan även använda handskar när du handlar för att minska risken för smittspridning. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.