Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Så desinficera du på rätt sätt

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du måste ändå tvätta händerna. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Du måste tvätta ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Du måste alltid använda en bra tvål. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha alltid rätt skydd

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Om du vill ha ett bra skydd kan du även prova en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Var aldrig utan bra rengörings- och bakteriedödande produkter. Det får inte ta slut. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

pandemi

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Det problemet minskar om du har rena händer.