Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

Kom ihåg att tvätta händerna i dessa tider. Du vill inte vara utan handtvål just nu. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Men faktum är att handspriten kanske inte alls fungerar.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vi har känt till det länge.

Håll dig skyddad med handtvål

smitta

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tänk på att tvålen är alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Då glömmer du inte så lätt.

Så kan viruset nå dina händer!

Oftast tänker man ju inte på det. desinfektion spray Handtvål är inte allt.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Tänk på andra i tider likt dessa. Du kan bli smittad av andra. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Köp därför hem både spray och tvål. Överallt.