Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Ibland kräks vi av symtomen.

desinfektionsmedel

De flesta har haft influensa någon gång. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Då ville många ha ett virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha information om hur du stärker ditt immunförsvar så kan du läsa mer via Dr Annika Dahlqvists sajter.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är inte så svårt. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Tänk handtvätt istället

En antibakteriell handtvål löser det mesta. De flesta vet inte att handtvätt fungerar minst lika bra som handsprit. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Det här kan fungera bättre än handsprit mot virus.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Så är det inte. Det viktigaste är att viruset dör. Samtidigt måste du förstå att många smittor överförs direkt via luften. Det är bra med rena händer.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. antibakteriell spray Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Det är enkelt att skydda sig mot smitta

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Det gäller både familjemedlemmar och arbetskamrater. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Om du till exempel sprayar med kolloidalt silver på matvaror, frukt och grönsaker som du plockar hem i influensatider kan det fungera som ett gott skydd mot smitta. Ha alltid lagret påfyllt.