Köp inte handsprit för handsprit fungerar inte mot coronaviruset

Vården behöver handsprit för att döda bakterier, mot coronavirus fungerar det inte. Handsprit är verkningslöst mot coronaviruset.

Men det är stora pengar det handlar om här och säljare och tillverkare av desinfektionssprit jublar och talar givetvis inte om att kunderna inte skall köpa.

På hemsidor och bloggar lär man ut att handsprit fungerar mot virus och corona pandemin.

man brukar påstå att coronaviruset är ett annorlunda virus med fettlösligt skal som alkoholen löser upp och sedan länkar man till en säljare som ger provision på alla köpare man skickat.

Använd inte handsprit för det ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Hundens porer innehåller fett som delvis löses upp och avlägsnas av alkoholen.
När handspriten torkat står händerna helt utan skydd mot coronaviruset smitta.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar däremot. I prisad webbshop finns det alkoholfri handdesinfektion att köpa.Desinfektionsmedel och bakteriedödande handtvål finns på samma ställe.

ytdesinfektion

Uppmaning från överläkare på Sahlgrenska och professor i bakteriologi – Kasta all handsprit

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Professorn i klinisk bakteriologi, överläkare Agnes World vid Sahlgrenska akademin, säger:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
– Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Alla flaskor med handsprit jag hittar på arbetsplatser och liknande kastar jag direkt. Handspriten behövs däremot inom vården och på sjukhus.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

Blanda inte din egen handsprit med denaturerad T-sprit, blandningen fungerar inte mot Corona pandemin.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Sedan skall de i veckor använda denna illaluktande mix på sina händer.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. T-Röd säljer som smör i solen.

Blandningen är verkningslös mot coronaviruset, alkohol är för svagt. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

Illaluktande T-sprit är inget man vill ha på huden. https://coronaviruset.info/ Spriten är förgiftad med denatureringsmedel för att bli odrickbar. Sean färgas T-spriten med färgämne.

Den hudläkare som skulle säga OK till denna blandning lär vara svår att finna.

Blanda din egen alkoholfria handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Det är äkta vara från en svensk godkänd tillverkare av desinfektionsmedel.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Tips på var man kan köpa desinfektionsmedel när alla andra har slut

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Miljontals privatpersoner har köpt verkningslös handsprit.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Tvålpumpar, tomflaskor och sprayers är slutsålda i hela landet. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

Flaskor tillverkas dygnet runt och fylls efterhand och säljer slut direkt.

Fräcka företag säljer desinfektionsmedels utan att kunna leverera. Det är okänt när i framtiden leverans kan ske. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

Just nu har generellt alla nätbutiker slut på 500 ml handdesinfektion, desinfektionsmedel och virusdödande tvål. Bakteriedödande tvål är också slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Små företag som säljer direkt till konsument och andra företag. Inte så kända utan av sin egen kundkrets. Ingen av butikerna är på de 3 första sidorna i Google på Köpa Handdesinfektion.
3 sidor företag utan varor är vad Google visar, ingen av dessa butiker är med.