Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Coronaviruset kan smitta längre än en vanlig influensa. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Symtomen för cononavirus

Alla uppvisar inte samma symtombild. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. 1 gram om dagen (2 gram säger många). Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Apoteken fick slut på handsprit. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Det är mycket bättre att välja en handdesinfektion desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Var rädd om din hud. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan använda den varje gång du tvättar händerna och du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Använd rikligt av produkten. Barnen måste också följa samma rutiner.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Ta det lugnt

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.