Kan jag bli av med coronavirus?

Än finns inget vaccin mot corona men det kan finnas andra produkter mot coronavirus. Pandemin kan lösas på flera sätt. Börja med att tvätta händerna.

Så ska du tvätta händerna!

Handtvätt mot coronavirus är a och o. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Sedan spolar du händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Många väljer att köpa engångsservetter för att hålla koll på renligheten. Men handdukar går också bra.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Alla ytor som du använder måste vara fria från bakterier. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. På jobbet kan det vara viktigt att hålla rent.

Nu vet man att coronavirus överlever i flera timmar och kanske dagar. Det räcker inte bara med en natt. Med en antibakteriell spray för ytdesinfektion kan du ta hand om alla ytor som du kommer i kontakt med. Smidigare blir det inte.

virusskydd

Du kan också behandla ytor på saker som du plockar med dig från butiken på detta sätt. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Tänk på immunförsvaret

Man kan äta C-vitamin i förebyggande syfte. Enklast att köpa som askorbinsyra i pulverform, mycket billigare än tabletter.
1 gram om dagen räcker långt. Man menar att effekten nås redan vid 0,2 gram. En del kan rekommendera 6 gram per dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver säljs som kosttillskott i USA. antibakteriell Utfallet av preparatet är olika. Dr Annika Dahlkvist är en känd debattör i ämnet.
När spraya kolloidalt silver har självtorkat är det säkert att äta. Viruset dör. Kunderna köper hem IONplus.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Hosta skall man göra i armhålan.
Nu vet man att coronaviruset kan leva mycket länge. Anders Tegnell sa det för ett decennium sedan. Näsdukar och servetter är bra att ha. Var kritiskt till tips och råd. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Är ansiktsmasker vägen framåt?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Handskarna kan användas när du går ut och handlar. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Försöka att inte röra vid dig när du har handskar på. Det är så som coronavirus kommer in.

Ansiktsmasken måste vara av klass 3. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Oftast klarar du dig bra med en bra handdesinfektion. Så länge som du tvättar händerna.