Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Det är enkelt att skydd mot coronavirus. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Om du vill ha ett skydd mot coronavirus ska du inte välja handsprit.

influensa

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Därför tog alla handsprit slut. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Glöm alkoholprodukter. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Handspriten kan skada dig. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Det torkar även ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Tvätta händerna även på jobbet. Alla kanske inte har samma rutiner för handtvätt som du har. Du vill ju inte vara den som tjatar.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. handsprit Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Det är mycket viktigt att desinficera händerna med rätt typ av handtvål för att få ett gott skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. På din arbetsplats måste du vara vaksam, alla är kanske inte lika noga som du.

Använd gärna den antibakteriell sprayen för att få ett extra skydd. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Köp gärna antibakteriell handdesinfektion som sprayflaska. På så vis får du ett extra skydd. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.