Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Man måste inte krångla till det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

handtvål

Så kan smittan föras vidare. Nu är du en smittbärare. Först sa man att influensa och corona var samma sjukdom.

Inkubationstiden med influensa är välkänd sedan länge. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Det är till exempel feber och torr hosta. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Stanna hemme tills du är frisk eller sök hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Det är vanligt med huvudverk. Andra symtom kan vara andnöd. Vid andningsbesvär ska du söka hjälp. Vänta inte för länge.

coronavirus har olika effekt

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Vi verkar inte ha samma symtom i Sverige.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Har du viruset och ska testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Om du ändå är hemma så kanske det fungerar ändå. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. C-vitamin är bra hjälp för vårt immunförsvar. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. aseptik I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.