När du är hemma så är det viktigt att ha tillgång till antibakteriell tvål för att skydda dig så effektivt som möjligt.

Om du ska tvätta händerna så bör du se till att det är med antibakteriell tvål, nu mer än någonsin. Döda virus och bakterier med handtvål när du tvättar dina händer. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Att tvätta sig med antibakteriell tvål är ett av verktygen för att se till att du skyddar dig och din kropp.

Hemma vill du ju också ha antibakteriell tvål, men vilken?

Sjukhusen tillhandahåller all personal och sina besökare antiseptisk tvål och handsprit. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Om du vill få riktigt god handdesinfektion kan du välja tvålar som Smittstopp Handtvål som är framtagna för att vara extra effektiva.

desinficera

Handsprit som enda medel mot smitta är ineffektivt och bör kompletteras. Tack vare effektiviteten av bakteriedödande tvål så kan du lugnt köpa det även om handsprit är svårt att få tag på då de sålts slut. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Om du använder desinfektion först när du är smittad så är det försent. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

desinficera

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. smittstopp Men det här är inte helt sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Det är en produkt för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Den kan behövas då och då.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Långvarigt bruk kan ge sår och hudbesvär under månader framåt. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Det sägs att 30 sekunders skrubbande med riklig mängd tvål i händerna skyddar dig ordentligt mot virus. Inte heller virus som är otroligt smittsamma som Corona biter imot denna typ av åtgärd.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. God handhygien räcker inte för att försäkra sig om att man håller sig frisk. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Antibakteriell tvål behöver du komplettera med rengörande av ytor i din närhet. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

Det går bra att gå runt med trasor och rengöringsmedel för att få rent i hemmet. Effektiviteten med att annars spraya med antibakteriellt medel bör ju kännas bättre och smidigare. Det här är bättre än att till exempel ta desinfektionssprit och gnida den över bord, handtag och bänkar.

Du kommer åt alla ytor på ett bra sätt om du har en spray med bakteriedödande medel. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Har du handlat produkter som ligger oskyddade i butik så behöver du se till att rengöra dem, vilket du gör smidigt om du har kolloidalt silver där du då slipper använda ett medel som inte är ätbart. Den som rekommenderas att köpa är av märket IONplus.

Det är viktigt att du kan skydda dig och göra rent dina händer vart du än är så packa ned ditt desinfektionsmedel så att du är skyddad.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Antibakteriell tvål som är mer effektivt mot smitta skyddar dig vart du än befinner dig.