Så använder du en tablettpress

Tabletter är det bästa sedan skivat bröd. Tabletter har underlättat sättet vi tar medicin på. Med en tablettpress så går det att pressa tabletter som innehåller de ämnen som krävs. Det går alldeles utmärkt att tillverka glukosamintabletter.

mikrokristallin

Flera produkter med samma tablettpress

Du kan tillverka flera sorters tabletter med din tablettpress. När du är klar med dina glukosamintabletter kan du fortsätta med nästa batch.

De tabletterna är i en klass för sig. På tre veckor har de börjat verka mot dina ledsmärtor. De blir till smörjvätska i lederna. Har alltid varit ett kosttillskott fram till för några år sedan.

Sedan klassades de som medicin. Den rekommenderade dosen sänktes också. Det behövs nämligen 1500 mg (2 X 750 mg tabletter) för att det skall fundera ordentligt.

Dosen lindrade men botade inte. Det ledde till att man fick tabletter på recept istället. Glukosamin finns som pulver i starkare form, men då endast till djur. Där fick ni läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Släppmedlet gör att tabletterna hålls fria från stansen. Formen är också lika enkel att rengöra.

Använd den som det passar dig

Med rätt tablettpress kan du utföra rätt uppdrag och få rätt volymer. tablett
Det tar en stund innan det blir klart men det är ingen evighetslång väntan.

Den sofistikerade tekniken gör att produktionstiden kortas avsevärt. Tabletterna pressas under högt tryck. Med formarna kan du förändra utseendet på tabletterna.

Pressen kan tillverka tusentals tabletter i timmen. Du hittar tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Stora maskiner kan ha upp till 32 huvuden. Den sammankopplade motorn gör att maskinen fungerar optimalt.
En 32-hövdad maskin kan producera upp mot 64 000 tabletter.

Tabletterna består av en eller flera substanser, klibbmedel som håller ihop tabletten och släppmedel så tabletten lossnar från stansen. Vissa ingredienser kan stansas till tabletter i sig självt.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Andra ämnen, som Saigonkanel, går inte att stansa hur mycket klibbmedel man än blandar in. Sådana ämnen brukar man fylla i kapslar.

Det finns en uppsjö av olika klibbmedel att använda sig av. Men mikrokristallinisk cellulosa är det vanligaste. 20% inblandning är vanligt men det finns ingen övre gräns.

Släppmedel, det vanligaste är magnesiumstearat, 1/2 och upp till 1%, i extremfall 2% till mycket klibbiga produkter. Surfa in på allt-fraktfritt.se och köp allt du behöver.

Pulver lägger sig oftast överst i blandningen. Du måste använda maskiner oavsett volym. Det går att använda en sked vid blandningen men det tar längre tid.

Börja med att blanda i klibbmedel. Sedan blandar du i släppmedlet. Blir det för bra inblandat så blir tabletten skör.

Den färdiga tabletten ska hålla om den tappas i golvet. Du kan också köpa en hårdhetsmätare.

Med 32 huvuden går tillverkningen riktigt snabbt. Då kan du prova att hälla i lite flödesmedel. Någon tung ingrediens om pulvret är så lätt att det rinner för sakta.

Andra vanliga ämnen man blandar i tabletter är färg, smak, syra, fett och sötningsmedel. Tablettens löslighet bestäms av vilka ingredienser du blandar i.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Det måste vara rent när man ska göra tabletter

Det är viktigt att bakterierna stängs ute. Därför är hygienen viktig vid tillverkningen.

Det är viktigt att rengöra tablettpressen både före och efter användning. Det är viktigt att gå igenom maskinens alla delar. Då kan din blandning bli skadlig.

Vissa ingredienser kräver att du är extra noggrann. Då är det viktigt hur du är klädd.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

Om tabletterna faller sönder har du ingen nytta av en tablettpress. Det kan hända om man gör fel. Om du använder rätt klibbmedel så håller tabletten ihop.

Då blir den mer hållbar. De håller formen länge. Pressar har olika stansverktyg. Då går tillverkningen lättare. Hur hårt stansen skall slå går också att ställa in.

Använd maskinen rätt för att skydda den. Då kan den hjälpa dig i många år.