Tillsammans med glycerin bevarar du miljön och har möjlighet blanda ditt eget snus

Då man vill fixa sitt eget snus kan det vara en del ingredienser förutom de som skänker smak och arom som är viktiga. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Kan du vara säker på att det är samma sak? Vi lovar, det är samma produkt. Glycerol hette tidigare Glycerin.

propantriol

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Den kan ofta se´s som en del av oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Dock när du har rätt typ utav glycerin är det inte fara.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Förutom att man ska välja ett glycerinpreparat som är till för internt bruk så är det också viktigt att man använder rätt mängder. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Chansa inte. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

Man kan glycerol handla online till fördelaktiga belopp

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. glycerin köpa Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Snus och Slime vilken kombination!