Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Just nu vill alla ha rena händer. Är handdesinfektion tillräckligt?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Viruset sprider sig snabbt. Det är allvar nu. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

bakteriedödande

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

bästa

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Gör så här för att desinficera ytor

Få ut ett bättre skydd av din desinfektion genom att lära dig mer om hur det fungerar. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. Tvätta händerna i 20 sekunder.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Ha för vana att göra det jämt. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. smittstopp Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Det vinner du ingenting på.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Den kan du använda överallt.

Sprayen kan även användas på möbler. Då minskar du smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.